Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικές τηγανητές πατάτες

Ελληνικές τηγανητές πατάτες

Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας για εξαιρετικές τηγανητές πατάτες. Ενα τόσο απλό και οικονομικό πιάτο, που όμως μπορεί να γίνει τόσο πλούσιο και φανταχτερό. Ψήστε μερικές κατεψυγμένες πατάτες και εμπλουτίστε τις με μια όμορφη, ελληνικής έμπνευσης, επικάλυψη από φέτα, ελιές, ντομάτες και αγγούρι. Εξαιρετικό για τραπέζι με πολλούς καλεσμένους. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γραμμάρια) πατάτες τηγανητές, κατεψυγμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ αγγούρι ψιλοκομμένο
10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
6 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
40 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε σε ένα τηγάνι τις κατεψυγμένες τηγανιτές πατάτες με την αποξηραμένη ρίγανη και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύουμε το αγγούρι με τις μαύρες ελιές, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Βάλτε τις πατάτες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, προσθέστε από πάνω τη σαλάτα και το μείγμα γιαουρτιού και στη συνέχεια σκορπίστε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!