Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Αγγλική τάρτα αμυγδάλου

  • Eat4health
  • on 14 Νοεμβρίου 2022
  • Likes!
Αγγλική τάρτα αμυγδάλου
Eat4health

Αγγλική τάρτα αμυγδάλου: Μια συνταγή της αγγλικής κουζίνας για ένα υπέροχο επιδόρπιο. Γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά, έχει υπέροχη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα αμυγδαλωτού (αμυγδαλόπαστα) και αποξηραμένων φρούτων- σε αυτή την συνταγή σταφίδας, για να φτιάξετε ακαταμάχητες ατομικές τάρτες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα, όπως απλές σταφίδες, ή σουλτανίνες
2 μήλα ή αχλάδια, καθαρισμένα και τριμμένα
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη, συν λίγη επιπλέον για διακόσμηση
100 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα, τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
500 γραμμάρια σφολιάτα
λίγο αλεύρι, για ρολό
1 αυγό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα, το τριμμένο μήλο ή αχλάδι, τη καστανή ζάχαρη, την αμυγδαλόπαστα, το γαρύφαλλο και την κανέλα ώστε να γίνουν μια ζύμη.

Βήμα 2
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 6. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε μία-μία τις τάρτες. Κόψτε ένα κομμάτι ζύμης στη μέση και απλώστε το κάθε μισό σε έναν κύκλο περίπου στο πάχος ενός κέρματος σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίξτε το ένα έκτο της γέμισης στο κέντρο ενός κύκλου σε ένα σωρό. Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και ανασηκώνουμε τον δεύτερο κύκλο ζύμης από πάνω. Πιέστε απαλά προς τα κάτω τα αποξηραμένα φρούτα για να απελευθερώσετε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε. Πιέστε τις άκρες της ζύμης για να σφραγιστούν. Χρησιμοποιήστε ένα μπολ κατάλληλου μεγέθους, γυαλί κ.λπ. για να σας βοηθήσει να κόψετε τις άκρες σε έναν τακτοποιημένο κύκλο. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να καλύψετε και να κρυώσετε τις τάρτες για μια νύχτα ή να τις καταψύξετε για 1 μήνα. Ξεπαγώστε πριν συνεχίσετε. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και μετά κάνουμε τρεις μικρές λωρίδες με ένα μαχαίρι στη σειρά. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.

Βήμα 3
Βάλτε τις τάρτες στο ψυγείο ενώ ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και μετά τις τρώμε ζεστές με παγωτό ή κρέμα.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Αγγλική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..