Μια ελληνική συνταγή για σαλάτα με φασολάκια, φέτα και ντομάτα. Ενα πιάτο πολύ γνωστό και αγαπημένο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλους τους ξένους επισκέπτες. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανική για πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Αυτή η συνταγή είναι για 2 ή 3 άτομα, αλλά μπορείτε εύκολα να διπλασιάσετε ή να τετραπλασιάσετε τη συνταγή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσάμικο ξύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
60 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και βράστε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, για 10 με 15 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά. Βάλτε τα φασολάκια και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ
Βήμα 2
Ρίχνουμε μαζί το ελαιόλαδο, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι εσαλότ, το μαϊντανό και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα φασόλια και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!