Κινέζικη Κουζίνα

Γλυκό και πικάντικο χοιρινό με λάχανο νάπα stir-fry με πικάντικα noodles

Γλυκό και πικάντικο χοιρινό με λάχανο νάπα stir-fry με πικάντικα noodles

Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για χοιρινό με λάχανο νάπα stir fry με πικάντικα νουντλς. Το stir fry είναι μια κινεζική τεχνική μαγειρέματος στην οποία τα συστατικά τηγανίζονται σε μικρή ποσότητα πολύ ζεστού λαδιού ενώ ανακατεύονται σε ένα γουόκ. Η σάλτσα γλυκού τσίλι δίνει σε αυτό το πιάτο μια γλυκιά και πικάντικη γεύση που θα λατρέψετε! Μπορείτε να ρυθμίσετε πόσο καυτερό θα είναι προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη σάλτσα ή προσθέτοντας επιπλέον νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

340 γραμμάρια ξηρά κινέζικα νουντλς
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¾ φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 χοιρινό φιλέτο 1/2 κιλό, κομμένο σε λωρίδες 5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κομματάκια ⅛ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι
3 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο νάπα, ψιλοκομμένο
¾ φλιτζάνι σέλινο σε φέτες
1 φλιτζάνι καρότα σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
¼ φλιτζάνι κρύο νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε τα χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να είναι ακόμα σφιχτά, περίπου για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό που έχει τοποθετηθεί στον νεροχύτη.

Βήμα 2
Χτυπήστε μαζί τις 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 3/4 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, το αλεσμένο τζίντζερ και το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα στραγγισμένα κινέζικα νουντλς και ανακατέψτε τα να επικαλυφθούν.

Βήμα 3
Βάλτε μαζί το 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό, τα κρεμμύδια και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει τελείως το χοιρινό. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι, το λάχανο νάπα, το σέλινο, τα καρότα και τις πιπεριές. Συνεχίστε το μαγείρεμα και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν τελείως τα λαχανικά, περίπου για 5 λεπτά. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα. Σερβίρετε το stir-fry πάνω από τα noodles.

Καλή όρεξη!