Γερμανική Κουζίνα

Ψητό μοσχαράκι κατσαρόλας sauerbraten

Ψητό μοσχαράκι κατσαρόλας sauerbraten

Δοκιμάστε αυτή την γερμανική συνταγή για ψητό μοσχαράκι κατσαρόλας Sauerbraten. Ενα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο, που συνδυάζει ένα ήδη ψημένο μοσχαρίσιο κρέας και το μαγείρεμα σε κατσαρόλα με μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών. Είναι πραγματικά απολαυστικό και θα σας αρέσει οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
⅛ κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
3 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κιλά ψητό μοσχαράκι
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα gingersnap

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο (όχι μεταλλικό) μπολ, βάλτε το ξύδι από κόκκινο κρασί, το κόκκινο κρασί, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το γαρύφαλλο ολόκληρο, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι. Τοποθετούμε το ψητό στη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 μέρες, γυρίζοντάς το μια φορά την ημέρα.

Βήμα 2
Βγάλτε το ψητό από τη μαρινάδα. Σκουπίστε το να είναι στεγνό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρινάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Λιώστε 1/4 φλιτζάνι βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ροδίζετε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλεύρι καθώς το γυρίζετε. Ρίξτε τη ζεσταμένη μαρινάδα στην κατσαρόλα με το ψητό, σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας.

Βήμα 3
Αδειάζουμε τη μαρινάδα από το κρέας, αφαιρούμε το λίπος και σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βούτυρο με τη ζάχαρη. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει. Ρίξτε τη στραγγισμένη μαρινάδα σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει. Ρίξτε μέσα τα gingersnaps. Περιχύνουμε με σάλτσα το κρέας στην κατσαρόλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σερβίρετε!

Καλή όρεξη!