Ιταλική Κουζίνα

Εύκολα γεμιστά κολοκυθάκια

Εύκολα γεμιστά κολοκυθάκια

Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα με εύκολα γεμιστά κολοκυθάκια. Ενα αγαπημένο πιάτο, νόστιμο και λαχταριστό, γίνεται σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Ο συνδυασμός του κιμά με το κολοκυθάκι, την ψίχα ψωμιού, τις ελιές και τη σάλτσα είναι απλά θεϊκός, ενώ στο τέλος, η τριμμένη παρμεζάνα και η μοτσαρέλα κάνουν το πιάτο εντυπωσιακό και νοστιμότατο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κολοκυθάκι, χωρίς τις άκρες
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 βάζο (450 γραμμάρια) σάλτσα σπαγγέτι
½ κουτί (180 γραμμάρια) μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες, στραγγισμένες
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Τηγανίστε ανακατεύοντας τον κιμά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντάς τον σε κομματάκια καθώς ψήνεται, περίπου για 10 λεπτά. Στραγγίστε το περιττό λίπος και μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μπολ. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τη σάρκα, αφήνοντας ένα κέλυφος πάχους περίπου 1 εκατοστό γύρω από τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόψτε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε τα ψίχουλα ψωμιού, το σκόρδο, τη σάλτσα σπαγγέτι, τις μαύρες ελιές και το τυρί παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση. Γεμίζουμε ελαφρά και τα δύο μισά από τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κρέατος και της σάρκας του κολοκυθιού. Τοποθετούμε τα μισά κολοκυθάκια σε ένα ταψί και τα σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε με το 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω από κάθε μισό κολοκυθάκι. Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου σε απόσταση 15 εκατοστών από τις αντιστάσεις του φούρνου, ενεργοποιήστε το γκριλ και ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα κολοκυθάκια και η μοτσαρέλα, περίπου για 5 λεπτά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!