Vegan Κουζίνα

Εύκολα vegan burgers

Εύκολα vegan burgers

Εύκολα vegan burgers: Αν είστε φίλος της vegan διατροφής φτιάξτε υπέροχα burgers με πολέντα και αρωματικά μπαχαρικά όπως κύμινο, τσίλι και κόλιανδρο. Ψήνετε στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου και σερβίρετε με σάλτσα φυτικής προέλευσης. Η πολέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υποκατάστατα των κρεατικών σε vegan burger και αποτελεί μια εναλλακτική υγιεινή πηγή υδατανθράκων. Η προσθήκη αρωματικών σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση στις προτιμήσεις σας και μια σάλτσα βασισμένη σε φυτικά υλικά προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο γεύσης και υγείας στο γεύμα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 μεγάλες γλυκοπατάτες (περίπου 1,5kg)
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι, συν λίγο επιπλέον για τα ταψιά
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κόκκινα τσίλι, ψιλοκομμένα (και ξεσπορισμένα, αν θέλετε)
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κονσέρβα (340γρ) καλαμπόκι, στραγγισμένο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
200 γρ πολέντα
ψωμάκια, σάλτσα, κρεμμύδι και φύλλα σαλάτας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τρυπάμε τις φλούδες της πατάτας και τις βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε τα κρεμμύδια και τα τσίλι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΒΗΜΑ 2

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια και τα τσίλι. Πολτοποιήστε τα, μαζί με τα μπαχαρικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας το καλαμπόκι, τον κόλιανδρο, τη μισή πολέντα και λίγο καρύκευμα. Πλάθετε το μείγμα σε 10 μπιφτέκια – θα είναι αρκετά μαλακά. Βουτήξτε το καθένα προσεκτικά στην υπόλοιπη πολέντα και τινάξτε να φύγει ότι περισσεύει. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μπορείτε να τυλίξετε και να ψύξετε τα μπιφτέκια σε αυτό το στάδιο.

ΒΗΜΑ 3

Ανάψτε το μπάρμπεκιου. Όταν σβήσουν οι φλόγες, τοποθετήστε ένα μεγάλο, καλά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γερό ταψί πάνω από τις σχάρες. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι ή στο ταψί για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C και ψήνουμε στα λαδωμένα ταψιά για 15 λεπτά. Σερβίρετε σε ψωμάκια με μια κουταλιά σάλτσα, λίγο κρεμμύδι και φύλλα σαλάτας.

Καλή όρεξη!