Ιαπωνική Κουζίνα

Ποπ κορν γιακιτόρι

Ποπ κορν γιακιτόρι

Ποπ κορν γιακιτόρι: Το γιακιτόρι είναι μια μέθοδος ψησίματος της ιαπωνικής κουζίνας, που περιλαμβάνει συνήθως κομμάτια ψητού κοτόπουλου περασμένα σε σουβλάκι. Με αυτή την παραλλαγή της συνταγής, θα δοκιμάστε έναν νέο τρόπο σερβιρίσματος του καλαμποκιού – περάστε σε ξύλινα σουβλάκια φέτες από καλαμπόκι για μια διασκεδαστική εμφάνιση σαν “γλειφιτζούρι”, στη συνέχεια σερβίρετε, αφού πρώτα τα βουτήξετε σε μια ιαπωνική γλυκιά, κολλώδη σάλτσα και σε καβουρδισμένο σουσάμι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φρέσκα καλαμπόκια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
περίπου 150 ml σάλτσα yakitori (ιαπωνική πηχτή και γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη σάλτσα σόγιας)
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
8-12 ξύλινα τσοπ στικς ή κοντά σουβλάκια
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα καλαμπόκια σε ένα σκεύος μικροκυμάτων με περίπου 1 εκ. νερό. Καλύψτε με μεμβράνη, ανοίξτε μερικές τρύπες και ψήστε στα μικροκύματα για 10 λεπτά στο High μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τα πιάνετε, αποκόψτε τις στρογγυλεμένες άκρες και κόψτε το υπόλοιπα σε κομμάτια 3-5 εκ. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα yakitori με το ηλιέλαιο και αλείφουμε με πινέλο όλα τα κομμάτια καλαμποκιού.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το καλαμπόκι από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Βγάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε μέσα την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ένα ξυλάκι σε καθένα – σαν γλειφιτζούρι – και μετά βουτήξτε το κάθε καλαμπόκι στο σουσάμι για να το καλύψετε πριν το φάτε.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *