Κινέζικη Κουζίνα

Εύκολο κινέζικο κοτόπουλο moo shu

Εύκολο κινέζικο κοτόπουλο moo shu

Εύκολο κινέζικο κοτόπουλο moo shu: Μια κινέζικη συνταγή για μια πραγματικά πολύ εύκολη εκδοχή ενός νόστιμου πιάτου. Το Moo Shu Pork είναι από τα πιο κλασικά κινέζικα πιάτα με χοιρινό, μανιτάρια, διάφορα λαχανικά ή και αυγά. Εύκολη και νόστιμη συνταγή, με λίγα υλικά που βρίσκονται παντού. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι καρύδας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
350 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο, χωρίς λίπος και κομμένο σε λωρίδες 0,5 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο νάπα τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπολ μέχρι να γίνει λεία η μαρινάδα. Ρίξτε τα σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Προσθέστε το χοιρινό, αλείψτε το με τη μαρινάδα, σφίξτε την σακούλα να βγεί ο αέρας και σφραγίστε τη σακούλα. Μαρινάρετε στο ψυγείο, από 1 ώρα έως όλο το βράδυ.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο και το καρότο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα του λάχανου στην άκρη και προσθέστε το χοιρινό με τη μαρινάδα στη μέση του τηγανιού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το χοιρινό, για 3 με 4 λεπτά. Τώρα βάλτε το λάχανο στο κέντρο του τηγανιού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Καλή όρεξη!