Ινδική Κουζίνα

Κάρυ κοτόπουλου στο φούρνο

Κάρυ κοτόπουλου στο φούρνο

Κάρυ κοτόπουλου στο φούρνο: Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα καταπληκτικό πιάτο με γευστικά και ζουμερά ψητά φιλέτα κοτόπουλου με ινδικά μπαχαρικά όπως σκόνη κάρυ και garam masala. Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι (το καστανό ρύζι είναι πολύ νόστιμο, αλλά και με λευκό ή me μπασμάτι γίνεται to ίδιο λαχταριστό και νόστιμο).

Υλικά που θα χρειαστείτε!

3 φιλέτα κοτόπουλου (140 γραμμάρια), κομμένα σε λωρίδες 5 εκατοστών
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι άπαχο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
4 κουταλάκια του γλυκού garam masala
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κάντε ρηχά κοψίματα στη σάρκα του κοτόπουλου. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού πάνω από το κοτόπουλο και τρίψτε με θαλασσινό αλάτι.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το γιαούρτι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το λάδι, το ξύδι, το garam masala, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μπολ. Αλείψτε το κοτόπουλο με το μείγμα, τρίβοντας καλά τα κομμάτια. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια στο ταψί με το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 10 λεπτά ακόμα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινα κρεμμύδια αντί για γλυκά.

Καλή όρεξη!