Ένα αυθεντικό γερμανικό επιδόρπιο, που είναι πολύ γνωστό και έχει μια απίθανη γεύση σαν κάτι ανάμεσα σε τηγανίτα και βάφλα. Είναι επίσης πολύ καλό για πρωινό. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅔ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άχνη
2 φλιτζάνια σάλτσα μήλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Χτυπήστε τα προς τα επάνω μέχρι να σχηματίσουν μαλακούς λόφους αντί για μια αιχμηρή κορυφή. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και τις σταφίδες μέχρι να υγρανθούν.
Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι και αφήστε τη στη φωτιά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίστε και αφήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί από την άλλη πλευρά, για περίπου 1 λεπτό. Κόψτε την τηγανίτα σε κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει, για περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη για να γαρνίρουμε και σερβίρουμε με σάλτσα μήλου.
Καλή όρεξη!