Κινέζικη Κουζίνα

Ζεστή και ξινή σούπα τόφου

Ζεστή και ξινή σούπα τόφου

Ζεστή και ξινή σούπα τόφου: Ξεχάστε την περίπλοκη καντονέζικη καυτερή και ξινή σούπα με τα χιλιάδες υλικά! Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για ένα υπέροχο και ταυτόχρονα εύκολο πιάτο που θα ζεστάνει την καρδιά και τον ουρανίσκο σας χωρίς να σας στείλει στο κυνήγι των συστατικών.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) τόφου, κομμένο σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αυγό χτυπημένο
1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο στη μέση και σε φέτες
2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ταϊλανδέζικη σάλτσα τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το τόφου και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ρίξτε σιγά σιγά το χτυπημένο αυγό. Προσθέστε τα μανιτάρια και το λάχανο και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη σάλτσα τσίλι, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας. Αν το χρησιμοποιείτε, προσθέστε κιτρικό οξύ.

Καλή όρεξη!