Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Σάλτσα σκόρδου Molho de Alho

Σάλτσα σκόρδου Molho de Alho
Eat4health

Η σάλτσα σκόρδου Molho de Alho είναι μια παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή. Παραδοσιακά, θα βρείτε αυτή τη σάλτσα να τη σερβίρουν  σε πολλά βραζιλιάνικα churrascarias και εστιατόρια. Χρησιμοποιείται συχνότερα ως καρύκευμα για ψητά κρέατα και μερικές φορές ως το κάλυμμα για αυτό που οι Βραζιλιάνοι αποκαλούν ψωμί σκόρδου. Πολύ ωραία σάλτσα! Σερβίρετε με ψητό κοτόπουλο ή μπριζόλα. Επίσης ταιριάζει απίστευτα και με ζυμαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι μαγιονέζα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε στο αλεύρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σκόρδου να έχει ανοιχτόχρωμο ξανθό χρώμα, για περίπου 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε το γάλα λίγο λίγο κάθε φορά μέχρι να συνδυαστεί σε ομοιόμορφο μείγμα, για περίπου 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία και να ζεσταθεί ομοιόμορφα, για περίπου 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

199,5 θερμίδες: 2 g πρωτεΐνης, 5,4 g υδατάνθρακες. 20,4 mg χοληστερόλης: 342,4 mg νατρίου.


Αν σας αρέσει η βραζιλιάνικη κουζίνα, μπορείτε επίσης να δείτε τη συνταγή για κοτόπουλο με γάλα καρύδας για να δοκιμάσετε τις εξωτικές γεύσεις της Βραζιλίας!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..