Η πίτσα του Jay είναι μια ιταλική συνταγή για πίτσα με πεντανόστιμη κρούστα, που είναι μαλακή και αφράτη εσωτερικά αλλά ξεροψημένη από έξω! Μπορείτε να κάνετε παραλλαγή αυτής της συνταγής, προσθέτοντας τη δική σας αγαπημένη σάλτσα ή ακόμη και περισσότερα υλικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού καφέ ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές λάδι
3 ⅓ φλιτζάνια αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο νερό και αφήστε το να κατακάτσει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλάτι και το λάδι στο μείγμα μαγιάς. Ανακατέψτε σε 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε μια καθαρή, καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με περισσότερο αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην είναι πλέον κολλώδης. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ και καλύψτε με ένα πανί. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι περίπου να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Τρυπήστε τη ζύμη και σχηματίστε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη ζύμη να κατακάτσει για ένα λεπτό πριν το ξεδιπλώσετε.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Εάν ψήνετε την πίτσα σας σε μια κατσαρόλα, λαδώστε ελαφρά το τηγάνι και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 ή 20 λεπτά πριν το γεμίσετε και το ψήνετε.
Βήμα 5
Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο, έως ότου το τυρί και η κρούστα να ροδίσουν, για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 16
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
119,4 θερμίδες, 3,1 g πρωτεΐνης, 21,6 g υδατάνθρακες, 0 mg χοληστερόλης, 156,7 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για λαζάνια α λα μπολονέζ Σαπορίτης