Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό κοτόπουλο hekka

Ιαπωνικό κοτόπουλο hekka

Ιαπωνικό κοτόπουλο hekka: Μια παραδοσιακή συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας, για ένα χαρακτηριστικό ασιατικό πιάτο με τηγανητό κοτόπουλο. Το κρασί μιρίν, η σάλτσα σόγιας, τα μανιτάρια, οι βλαστοί μπαμπού και τα υπόλοιπα μπαχαρικά προσθέτουν το ιδιαίτερο χρώμα στην υπέροχη γεύση του. Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¾ φλιτζάνι μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουτί (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένο μπαμπού, στραγγισμένο
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι νεροκάρδαμο, χοντροκομμένο
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) νουντλς ρυζιού, μουλιασμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε το κρέας κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί mirin. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στύβουμε το χυμό από το τριμμένο τζίντζερ στο γουόκ, προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Πετάξτε τις ίνες του τζίντζερ. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με το μείγμα σάλτσας σόγιας και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε ένα κάθε φορά τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους βλαστούς μπαμπού, τα μανιτάρια και το νεροκάρδαμο. Ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα νουντλς ρυζιού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Καλή όρεξη!