Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο σετσουάν

Κοτόπουλο σετσουάν

Κοτόπουλο σετσουάν: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για ένα πολύ γνωστό, υπέροχο και χορταστικό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αρέσει σε όλους και είναι ιδιαίτερα φιλική στα παιδιά. Ταιριάζει υπέροχα με λευκό ρύζι και ρολά αυγών. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι σέρι μαγειρέματος
¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
¾ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
½ φλιτζάνι κάσιους ολόκληρα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το σέρι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το κορν φλάουερ, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε να στρωθεί ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Σε ένα πιάτο βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και μαρινάρουμε στο ίδιο τηγάνι. Τηγανίστε τα μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 15 λεπτά. Ρίξτε τα κάσιους και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, μαγειρεύοντας μέχρι να ζεσταθούν.

Καλή όρεξη!