Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μισογιάκι

Ιαπωνικό μισογιάκι

Μια εκπληκτική συνταγή για να μαγειρέψετε το ιαπωνικό μισογιάκι! Θα χρειαστείτε για βάση ένα αμερικάνικο ψάρι butterfish, το οποίο είναι ένα είδος τσιπούρας. Συνοδεύστε το με ρύζι ατμού.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Μαρινάδα:

1 ¼ φλιτζάνι λευκό μίσο (miso)

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

½ φλυτζάνι σακέ

½ φλιτζάνι μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)

4 φιλέτα ψάρι butterfish (είδος τσιπούρας)

Beurre Blanc:

2 ½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

4 ολόκληρα μαύρα πιπέρι

7 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι

3 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρό λευκό κρασί

7 κουταλάκια του γλυκού βαριά κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκατοστού

Σάλτσα λεμονιού:

1 λεμόνι, χυμό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Γλυκιά σάλτσα σόγιας:

1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπήστε ελαφρά το μίσο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, σάκε και το κρασί μιρίν μαζί σε μια κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η μαρινάδα αρχίσει να εξατμίζεται. Για περίπου 45 λεπτά. Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το να κρυώσει τελείως, για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Βουτήξτε τα φιλέτα butterfish στη μαρινάδα και ψύξτε τα, από 8 ώρες έως μια νύχτα.

Βήμα 2

Συνδυάστε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το πιπέρι, το ξύδι και το κρασί σε μια κατσαρόλα. Βράστε τα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να παραμείνει μόνο περίπου 1 κουταλιά της σούπας υγρό, για 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και σιγοβράζουμε έως ότου το μείγμα κρέμας μειωθεί κατά μισό, για 2 έως 3 λεπτά. Αυξήστε τη θερμότητα σε μεσαίο-υψηλό και χτυπήστε γρήγορα τα κομμάτια βουτύρου, ένα ένα κάθε φορά, έως ότου το blur blanc είναι λείο και παχύ. Στραγγίξτε το beurre blanc με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού στο blur beurre μέχρι να αναμιχθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. Προσθέστε το μαϊντανό.

Βήμα 4

Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας και 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα, πετώντας το αχρησιμοποίητο μαρινάρισμα. Μαγειρέψτε τα φιλέτα στο ζεστό τηγάνι μέχρι να ξεφλουδίζουν εύκολα τα ψάρια με ένα πιρούνι, για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και περιχύστε τα με τη σάλτσα λεμονιού και τη γλυκιά σόγια.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

1391,8 θερμίδες, 44,3 g πρωτεΐνης, 140,9 g υδατάνθρακες, 242,6 mg χοληστερόλης, 7293,1 mg νατρίου.