Ιαπωνικό τηγανητό κοτόπουλο karaage: Δείτε αυτή την κλασσική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα απλό αλλά νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο ιαπωνικού στιλ με γεύση τζίντζερ, σκόρδο, σάκε και σάλτσα σόγιας. Σερβίρετέ το ως ορεκτικό ή με ρύζι και λαχανικά για να φτιάξετε ένα νόστιμο γεύμα. Ακόμη και και κρύο, διατηρεί υπέροχη γεύση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάκε
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
700 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
¾ φλιτζάνι κορν φλάουερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το σάκε και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, περίπου για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το κορν φλάουερ σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που μπορεί να ξανασφραγιστεί. Προσθέστε το κοτόπουλο, σφραγίστε τη σακούλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με το κορν φλάουερ.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες μέχρι να τρέξουν οι χυμοί και να ροδίσει, για 2 με 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε σχάρα.
Σημείωση του Μάγειρα:
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κανονικό σάκε (κρασί ρυζιού), και όχι μιρίν (γλυκό κρασί ρυζιού) ή ξύδι ρυζιού.
Καλή όρεξη!