Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή. Μασάλα σημαίνει πικάντικο μείγμα. Το χορτοφαγικό μασάλα είναι ένα μείγμα λαχανικών όπως πατάτες, καρότα, μπιζέλια και φασόλια μαγειρεμένα με κρεμμύδια και ντομάτες, προσθέτοντας μπαχαρικά όπως σκόνη garam masala, τζίντζερ και σκόνη σκόρδου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 καρότο, ψιλοκομμένο
10 φασολάκια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο κρύο νερό
½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι σιναπόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κλωνάρι φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες, τα καρότα και τα πράσινα φασόλια σε κρύο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βήμα 2
Σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων τοποθετήστε τις πατάτες, τα καρότα, τα πράσινα φασόλια, τον αρακά, το αλάτι και τον κουρκουμά. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τον σιναπόσπορο και το κύμινο. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να ροδίζουν και να σκάνε, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τις ντομάτες, το garam masala, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι. Σοτάρουμε 3 λεπτά. Προσθέστε τα βρασμένα λαχανικά στο μείγμα ντομάτας και σοτάρετε για 1 λεπτό. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
Καλή όρεξη!