Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικά λαχανικά navratan korma

Ινδικά λαχανικά navratan korma

Μια ινδική συνταγή για λαχανικά navratan korma. Ενα vegan πιάτο που φτιάχνεται με 9 υλικά και αποτελείται από πολλούς ξηρούς καρπούς, διάφορα λαχανικά, φρούτα, κρέμα γάλακτος, πολλά μπαχαρικά και λίγα βότανα. Υπάρχουν τόσο χορτοφαγικές όσο και μη χορτοφαγικές εκδοχές προετοιμασίας αυτού του πιάτου. «Navratan» σημαίνει «εννέα πετράδια», επομένως επιλέξτε εννέα από τα συστατικά λαχανικών και ξηρών καρπών. Μπορείτε να αφήσετε έξω τα στοιχεία που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή να τα προσθέσετε όλα ώστε να είναι «δέκα πολύτιμοι λίθοι» αν θέλετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
⅓ φλιτζάνι ανάμεικτοι ξηροί καρποί (κάσιους, φιστίκια, αμύγδαλα)
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
1 κουτάκι (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πατάτες
120 γραμμάρια ινδικό τυρί πάνερ, κομμένο σε κύβους
¼ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στο τηγάνι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και αφήστε τους στην άκρη. Βάλτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τηγανίστε το μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε την πάστα σκόρδου και την πάστα τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και το garam masala. Ρίξτε νερό και βάλτε και τις σταφίδες, τα καρότα, την πράσινη πιπεριά, τα φασόλια, τον αρακά και τις πατάτες. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το τυρί πάνερ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ με ζεστό νερό αρκετό για να το σκεπάσει, για περίπου 2 λεπτά για να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίξτε το στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Βήμα 3
Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με τα λαχανικά και το τυρί πάνερ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Καλή όρεξη!