Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδική μελιτζάνα με κάρι baingan bharta

Ινδική μελιτζάνα με κάρι baingan bharta

Μια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε μελιτζάνα με κάρι baingan bharta. Είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό ινδικό πιάτο, που είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει και η νοστιμιά του είναι απαράμιλλη! Ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής, θα σας ενθουσιάσει οπωσδήποτε! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιάσετε! Σερβίρετέ το με ψωμί πίτα, ινδικό ψωμί naan ή ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Βήμα 2
Τοποθετήστε την μελιτζάνα σε ένα μεσαίο ταψί. Ψήστε 20 έως 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε την από τη φωτιά, αφήστε λίγο να κρυώσει, ξεφλουδίστε την και ψιλοκόψτε την.

Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τους σπόρους κύμινο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε έως ότου το κρεμμύδι να είναι τρυφερό.

Βήμα 4
Προσθέστε τη πάστα σκόρδου τζίντζερ, τη σκόνη κάρυ και τη ντομάτα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε περίπου για 1 λεπτό. Βάλτε το γιαούρτι. Ρίξτε την μελιτζάνα και την πιπεριά χαλαπένιο και πασπαλίστε με αλάτι. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάλτε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα περίπου για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με κόλιαντρο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!