Ελληνική Κουζίνα

Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι

Πρόκειται για μια ελληνική συνταγή για ένα ορεκτικό που τρώγεται και ως «μεζές» ούζου. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα νόστιμο πιάτο, που είναι περιζήτητο και το σερβίρουν συχνά στα εστιατόρια. Μην διστάσετε να το ετοιμάσετε- είναι πανεύκολο! Με μικρές αλλαγές και με προσθήκη ζυμαρικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το πιάτο σε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, με το κέλυφος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες, στραγγισμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) τυρί φέτα, κομμένο σε κομματάκια
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε περίπου 5 εκατοστά νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τις γαρίδες (το νερό πρέπει ίσα-ίσα να τις σκεπάσει). Βράζουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, το κρασί, τις ντομάτες, το σκόρδο σε σκόνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3
Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, οι γαρίδες πρέπει να έχουν γίνει αρκετά δροσερές για να τις πιάνετε με το χέρι. Πρώτα αφαιρέστε τα πόδια κόβοντάς τα και στη συνέχεια, τραβήξτε και αφαιρέστε το κέλυφος, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.

Βήμα 4
Όταν πήξει η σάλτσα, την ρίχνουμε στον ζωμό γαρίδας και τις γαρίδες. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Καλή όρεξη!