Ινδική Κουζίνα

Ινδική πουτίγκα ψωμιού shahi tukra

Ινδική πουτίγκα ψωμιού shahi tukra

Αυτό είναι ένα πολύ διάσημο πιάτο της ινδικής κουζίνας. Η πουτίγκα ψωμιού shahi tukra είναι ένα πολύ απλό, αλλά πλούσιο επιδόρπιο. Γίνεται εύκολα και είναι ιδανικό για ένα μεγάλο δείπνο καθώς η συνταγή μπορεί εύκολα να πολλαπλασιαστεί για να φτιάξετε περισσότερα. Είναι εξ’ ίσου απολαυστικό και παγωμένο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/4 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
8 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς την κόρα και κομμένες σε 4 κομμάτια
¼ φλιτζάνι κάσιους
¼ φλιτζανιού αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
1 ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
1 πρέζα σαφράν

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμού. Τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Τηγανίζουμε τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Κόψτε τα σε χοντροκομμένα κομμάτια.

Βήμα 2
Βάλτε το γάλα σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μειωθεί ο όγκος του γάλακτος περίπου στο μισό. Ρίξτε το εβαπορέ γάλα στο τηγάνι και προσθέστε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το σαφράν. Σιγοβράζουμε μαζί για 5 με 10 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τα τηγανητά κομμάτια ψωμιού σε ένα ρηχό πιάτο αρκετά μεγάλο ώστε να τα απλώσετε σε μια στρώση. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα γάλακτος πάνω από το ψωμί. Σκορπίζουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πάνω από το ψωμί. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς, 1 με 2 ώρες.

Καλή όρεξη!