Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας. Η σούπα κουνουπιδιού και μπρόκολου με κάρυ είναι ένα πιάτο με γεύσεις που είναι ήπιες, αλλά πολύ ξεχωριστές. Μπορεί να σας αρέσει μια πιο δυνατή γεύση κάρυ ή μια πιο κρεμώδης σούπα, οπότε προσαρμόστε τα καρυκεύματα στα γούστα σας. Είναι έτοιμο μέσα σε μία ώρα, αλλά όσο περισσότερο σιγοβράζει τόσο καλύτερη είναι η γεύση. Σερβίρουμε με ψωμί και βούτυρο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 λίτρο ζωμός κότας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κεφάλι κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
½ κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μπουγιόν κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Καρυκεύουμε με κάρυ σε σκόνη, μπουγιόν κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το 1/2 φλιτζάνι από το γάλα. Χτυπάμε ζωηρά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς καθώς πήζει η σούπα. Ανακατέψτε το τυρί τσένταρ μέχρι να λιώσει τελείως.
Καλή όρεξη!