Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά μπολ ψωμιού

Ιταλικά μπολ ψωμιού

Μπολ ψωμιού: ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμιού, από το οποίο έχει αφαιρεθεί ένα μεγάλο μέρος από το κέντρο του, για να δημιουργηθεί ένας κενός χώρος. Ενα έδεσμα που έρχεται από την ιταλική κουζίνα και συνήθως είναι μεγαλύτερο από ένα μικρό ψωμάκι, αλλά μικρότερο από ένα ολόκληρο μέγεθος. Αυτά τα χαριτωμένα μικρά μπολ ψωμιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σερβίρετε σούπα το χειμώνα. Μπορείτε να τα καταψύξετε έως και 1 μήνα, αν θέλετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 συσκευασίες (7 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό (45 βαθμοί C)
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Αφήστε τη για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.

Βήμα 2
Προσθέστε το αλάτι, το λάδι και 4 φλιτζάνια αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και χτύπησε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, χτυπώντας καλά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη.

Βήμα 3
Όταν η ζύμη έχει ολοκληρωθεί, απλώστε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου για 6 λεπτά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη στο μπολ και την γυρίζουμε να την αλείψει καλά το λάδι. Σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Πλάθετε κάθε μερίδα σε ένα στρογγυλό καρβέλι 10 εκατοστών. Τοποθετήστε τα καρβέλια σε λαδωμένα ταψιά πασπαλισμένα με κορν φλάουερ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστούν, περίπου για 35 λεπτά.

Βήμα 5
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Αλείψτε ελαφρά τα καρβέλια με το μισό από αυτό.

Βήμα 6
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αλείφουμε με το υπόλοιπο ασπράδι και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7
Για να φτιάξετε μπολ: Κόψτε μια φέτα πάχους 1-1,5 εκατοστού από την κορυφή κάθε καρβελιού. αφαιρέστε το κέντρο, αφήνοντας περίβλημα πάχους 2 εκατοστών. Γεμίζουμε τα μπολ ψωμιού με ζεστή σούπα και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!