Ινδική Κουζίνα

Ινδική συνταγή για γαρίδες με κάρυ

Ινδικές γαρίδες με κάρυ

Ενα γνήσιο ινδικό πιάτο με πλούσια γεύση κάρυ που συμπληρώνει τέλεια τις γαρίδες. Μια πολύ αυθεντική γεύση, για ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γεύμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τις ουρές των γαρίδων πριν τις προσθέσετε στο τηγάνι. Σερβίρουμε με ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1 κουτί (420 γραμμάρια περίπου) ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουτί (400 γραμμάρια περίπου) γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό γαρίδες ψημένες και καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε καυτό λάδι μέχρι να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κουρκουμά, την πάπρικα και το αλεσμένο τσίλι στο κρεμμύδι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με αλάτι.

Βήμα 2
Μαγειρέψτε το μείγμα ώσπου να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε τις γαρίδες, τον φρέσκο κόλιαντρο και τον αποξηραμένο κόλιανδρο στο μείγμα της σάλτσας. Μαγειρέψτε άλλο 1 λεπτό πριν το σερβίρετε.

Σημείωση του συντάκτη:
Χρησιμοποιήστε για αυτή τη συνταγή σκόνη τσίλι ινδικού τύπου ή αλεσμένα κόκκινα τσίλι , όχι το μείγμα μεξικανικών μπαχαρικών.

Καλή όρεξη!