Αυτή είναι μια αυθεντική ινδική συνταγή για κοτόπουλο korma. Ενα παραδοσιακό σπιτικό πιάτο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τα πλούσια μπαχαρικά που το συνοδεύουν, του δίνουν την ξεχωριστή γεύση του. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε σίγουρα! Σερβίρετέ το με ρύζι ή ψωμί naan.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 ξυλάκια κανέλας
10 ολόκληρα γαρίφαλα
10 σπόροι κάρδαμου
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φιλέτα κοτόπουλου (200 γραμμάρια)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα ξυλάκια κανέλας, το γαρύφαλλο και τους σπόρους κάρδαμου στο καυτό λάδι για τρία λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν. Κόψτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια και βάλτε τα στο τηγάνι. Τηγανίστε για περίπου 5 με 8 λεπτά.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τον κόλιανδρο και το κύμινο. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το βουτυρόγαλα και τηγανίστε για ακόμη 5 έως 8 λεπτά. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!