Ιταλική Κουζίνα

Χοιρινές μπριζόλες italiano

Χοιρινές μπριζόλες italiano

Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε χοιρινές μπριζόλες italiano. Ενα πολύ λαχταριστό πιάτο με γευστικές, τρυφερές χοιρινές μπριζόλες με ιταλικό μπρίο. Τα μανιτάρια και οι ντομάτες δίνουν μια εξαίσια υφή και τα μπαχαρικά απογειώνουν την γεύση του! Συνδυάζεται υπέροχα όταν σερβίρεται πάνω από νουντλς. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ιταλικές ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι νερό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε 6 κομμάτια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα μανιτάρια και ανακατέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν για 5 με 7 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες, ροδίζοντας και από τις δύο πλευρές, για 7 με 10 λεπτά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα πιάτο και στη συνέχεια στραγγίστε όλα τα υγρά, εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τη ρίγανη. Ξαναβάλτε τις χοιρινές μπριζόλες πίσω στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι χοιρινές μπριζόλες και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 45 λεπτά. Προσθέστε λίγο νερό εάν το μείγμα γίνει πολύ στεγνό. Ρίξτε την πιπεριά πάνω από το χοιρινό και μετά προσθέστε τα μανιτάρια. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά, για 5 με 10 λεπτά.

Καλή όρεξη!