Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε κοτόπουλο tikka masala σε αργή κουζίνα. Πρόκειται για μια τεχνική μαγειρέματος σε μια συσκευή που μαγειρεύει φαγητό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το παραδοσιακό μαγείρεμα, ώστε να μην καταστρέφονται τα μικροστοιχεία και βιταμίνες, αντίθετα με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα μπούτια κοτόπουλου μπορούν να αντέξουν έως και πολύ αργό χρόνο μαγειρέματος. Μπορεί να τεμαχιστούν αν μείνουν για πολύ ώρα, αλλά το πιάτο θα είναι το ίδιο νόστιμο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (800 γραμμάρια) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας garam masala
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το garam masala, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, το κύμινο και τον κόλιανδρο σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου στο μείγμα ντομάτας.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 έως 4 ώρες (ή σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 έως 8 ώρες). Προσθέστε το γιαούρτι και τον κόλιαντρο στο μείγμα του κοτόπουλου.
Καλή όρεξη!