Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ένα απλό, δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό Kulfi. Σίγουρα δεν θα έχετε ξανακάνει ένα τόσο εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο, που όμως ταυτόχρονα θα είναι τόσο εντυπωσιακό και θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας, ιδιαίτερα τα παιδιά! Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ροδόνερο ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ¼ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 ¼ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
1 δοχείο (450 γραμμάρια) παγωμένη σαντιγί, αποψυγμένη
4 φέτες άσπρο ψωμί, κομμένες σε κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε στο μπλέντερ το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και την σαντιγί, ρίξτε και τα κομμάτια ψωμιού και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε δύο πλαστικές θήκες για παγάκια, πασπαλίστε με κάρδαμο και παγώστε τα για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Καλή όρεξη!