Ιταλική Κουζίνα

Μελιτζάνα με παρμεζάνα στη φριτέζα αέρος

Μελιτζάνα με παρμεζάνα στη φριτέζα αέρος

Μια ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε μελιτζάνα με παρμεζάνα στη φριτέζα αέρος. Αυτές οι φέτες μελιτζάνας με παρμεζάνα είναι χωρίς λάδι και λίπος, αλλά είναι τραγανές και τραγανές. Όλα οφείλονται στο μαγείρεμα σε φριτέζα αέρα. Γίνονται το ίδιο υπέροχες και χωρίς να μαγειρευτούν σε φριτέζα αέρος, με σάλτσα μαρινάρας και τυρί μοτσαρέλα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι νόστιμες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι ψίχα ιταλικού ψωμιού
¼ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες 1-1,5 εκατοστού
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
8 φέτες τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε την ψίχα ψωμιού, το τυρί παρμεζάνα, τα ιταλικά καρυκεύματα, το αλάτι, τον βασιλικό, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη και το μαύρο πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ και τα χτυπημένα αυγά σε ένα τρίτο ρηχό μπολ.

Βήμα 2
Βουτάμε τις φέτες μελιτζάνας πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος τις αλείφουμε με το μείγμα της ψίχας ψωμιού. Τοποθετούμε τα κομμάτια μελιτζάνας με επικάλυψη σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4
Βάλτε τις μελιτζάνες στο καλάθι της φριτέζας, φροντίζοντας να μην ακουμπούν. Βάλτε τις σε δόσεις εάν είναι απαραίτητο. Μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντάς τες μέχρι να γίνουν τραγανές, για 4 έως 6 λεπτά ακόμη. Ρίξτε πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας λίγη σάλτσα μαρινάρα και μία φέτα τυρί μοτσαρέλα. Ξαναβάλτε ξανά το καλάθι στη φριτέζα και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει, για 1 με 2 λεπτά. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, αν χρειάζεται.

Καλή όρεξη!