Αυτή η συνταγή για ινδικό παγωτό θα σας ξετρελάνει! Το Malai Kulfi, είναι μια από τις πιο παραδοσιακές ινδικές συνταγές παγωτού. Ωστόσο, σε αντίθεση με το παγωτό, το kulfi δεν είναι αναδευμένο. Είναι ένα φανταστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο που θα σας δροσίσει όσο ακριβώς χρειάζεστε! Διαλέξτε όποιο καλούπι σας βολεύει, για να δώσετε αντίστοιχο σχήμα. Εκτός από ψιλοκομμένο φιστίκι που αναφέρεται στα υλικά, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα καρύδια και αμύγδαλα για περισσότερη γεύση.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
¼ φλιτζάνι σκόνη ξηρού γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 πρέζα νήματα σαφράν
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φιστίκι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ανακατέψτε το πλήρες γάλα, το συμπυκνωμένο γάλα και τη σκόνη μαζί σε ένα ταψί με βαρύ πυθμένα. Αφήστε το να βράσει.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το σαφράν στο βραστό γάλα. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε τα φιστίκια στο μείγμα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια και παγώνουμε μέχρις ότου στερεοποιηθεί, περίπου για 1 ώρα
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 6