Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικό ρύζι με λαχανικά

Ινδικό ρύζι με λαχανικά

Μια υπέροχη συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ρύζι με λαχανικά. Ενα πολύ υγιεινό πιάτο λαχανικών, με γεμάτη γεύση, που μπορείτε να το σερβίρετε σαν σαλάτα, αλλά ακόμη και σαν κύριο πιάτο. Ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής, αλλά συνδυάζεται υπέροχα και με απλό γιαούρτι. Δημιουργήστε τη δική σας παραλλαγή με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια νερό
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
¾ φλιτζάνι κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κύμινο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αλλά όχι να ροδίσουν. Ξεπλύνετε το ρύζι αρκετές φορές και στραγγίστε το καλά. Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ρίξτε τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε το αλάτι, το garam masala και το μείγμα λαχανικών. Σκεπάζουμε το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 2
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, κρατώντας το ρύζι πάντα σκεπασμένο. Αφού μαγειρέψετε για περίπου 10 λεπτά, ανακατέψτε απαλά το ρύζι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι να είναι τρυφερό.

Καλή όρεξη!