Ινδική Κουζίνα

Ινδικό ψάρι mappas

Ινδικό ψάρι mappas

Ινδικό ψάρι mappas: Το mappas είναι ένα πιάτο της ινδικής κουζίνας, ιδιαίτερα δημοφιλές στη νοτιοδυτική ινδική πολιτεία της Κεράλα, με παχύρρευστο και κρεμώδες γάλα καρύδας. Ένα από τα άλλα κύρια συστατικά είναι η σκόνη κόλιανδρου και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το συνηθισμένο κάρυ, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκόνη τσίλι σε αυτό. Συνδυάζεται τέλεια με appam (ινδική τηγανίτα από κουρκούτι ρυζιού με γάλα καρύδας). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για μπακαλιάρο, ότι λευκό ψάρι προτιμάτε. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
450 γραμμάρια ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας πικάντικη πάστα κάρυ tikka
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα) ή άλλο λευκό ψάρι, κομμένο σε κομμάτια 4 εκατοστών
½ μικρό πακέτο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και βράστε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε την πάστα κάρυ, τηγανίστε για 2 λεπτά ακόμα, μετά ρίξτε το γάλα καρύδας και αφήστε να πάρει μια βράση.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το ψάρι στο τηγάνι και σιγοβράστε για 5-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Κλείστε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε τον κόλιανδρο πάνω από το κάρυ και σερβίρουμε με το ρύζι.

Καλή όρεξη!