Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό στιφάδο

Ιρλανδικό στιφάδο

Ιρλανδικό στιφάδο: Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Ενας υπέροχος συνδυασμός αρνίσιου κρέατος με μπέικον μαγειρεμένα με ζωμό αρνιού, πληγούρι και εξαίσια αρωματικά. Μια εύκολη και φθηνή λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, κατά προτίμηση από ένα κομμάτι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
900 γραμμάρια αρνί ψητό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
5 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
5 καρότα, κομμένα σε φέτες
3 φύλλα δάφνης
1 μικρό τσαμπί θυμάρι
100 γραμμάρια πληγούρι
850 ml ζωμός αρνιού
6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μπέικον για 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια ψήνουμε το αρνί για 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε τα κρέατα με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μυρωδικά στο τηγάνι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάλτε το κρέας στο τηγάνι, ρίξτε το πληγούρι, περιχύστε το ζωμό και μετά αφήστε το να σιγοβράσει.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κομμάτια της πατάτας πάνω από το στιφάδο, σκεπάστε, στη συνέχεια σιγοψήστε στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας. Το στιφάδο μπορεί τώρα να παγώσει και να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες, στη συνέχεια να ξαναζεσταθεί σε χαμηλό φούρνο ή πάνω από τη φωτιά. Βγάζετε από το φούρνο, αλείφετε τις πατάτες με βούτυρο, πασπαλίζετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε κατευθείαν από το πιάτο.

Καλή όρεξη!