Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική σούπα με τορτελίνια και λουκάνικα

Ιταλική σούπα με τορτελίνια και λουκάνικα

Αν ψάχνετε μια νέα συνταγή για σούπα, τότε αυτή η Ιταλική σούπα με τορτελίνια και λουκάνικα είναι για εσάς! Εξαιρετική ιταλική συνταγή με πολλά λαχανικά, ιταλικό λουκάνικο και τορτελίνια. Κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε τορτελίνια με σπανάκι και τυρί για να τονίσετε τη γεύση!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 ιταλικά χοιρινά λουκάνικα, ωμά

1 φλιτζάνι κρεμμύδια, ωμά

2 σκελίδες σκόρδο

5 φλιτζάνια ζωμό για μοσχάρι

⅓ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

4 ντομάτες, κόκκινες, ώριμες

1 φλιτζάνι καρότα, ωμά

½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

1 κολοκυθάκι, ωμό

1 συσκευασία τορτελίνια (κατά προτίμηση με σπανάκι και τυρί)

1 πράσινη πιπεριά

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το λουκάνικο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή φωτιά και σοτάρετε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίξτε το λίπος εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 ακόμη λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας, το νερό, το κρασί, τις ντομάτες, τα καρότα, τον βασιλικό, τη ρίγανη και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 λεπτά, αφαιρώντας τυχόν λίπος που μπορεί να εμφανιστεί.

Βήμα 3

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα τορτελίνια, την πράσινη πιπεριά και τον μαϊντανό. Σιγοβράστε για 10 λεπτά ή έως ότου τα τορτελίνια μαγειρευτούν πλήρως. Ρίχνουμε σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 55 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

249,4 θερμίδες, 12,4 g πρωτεΐνης, 27,7 g υδατάνθρακες, 21,7 mg χοληστερόλης, 541,8 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε και τη συνταγή για Ιταλική πατατόσουπα με λουκάνικα!