Ιταλική Κουζίνα

Σούπα με μαύρα φασόλια και λουκάνικο

Σούπα με μαύρα φασόλια και λουκάνικο

Η σούπα με μαύρα φασόλια και λουκάνικο είναι μια πλούσια αλλά αναζωογονητική ελαφριά ιταλική σούπα ιδανική για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Χρησιμοποιήστε γλυκό ιταλικό λουκάνικο εάν σας αρέσει μια πιο ήπια σούπα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

1 κιλό ιταλικό χοιρινό λουκάνικο

5 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα

1 μεγάλη πατάτα

5 μίσχοι σέλινο

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια

1 κονσέρβα καυτερή σάλτσα ντομάτας με κόκκινο τσίλι

1 φλιτζάνι ζυμαρικά βίδες

1 φλιτζάνι ωμό σπανάκι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 μάτσο φρέσκο βασιλικό

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα ιταλικά λουκάνικα στο καυτό λάδι, γυρίζοντας περιστασιακά, έως ότου ροδίσουν στο εξωτερικό και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Μαγειρέψτε για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τα πάντα από την κατσαρόλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι και τα λίπη του λουκάνικου.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα και το σέλινο στο ζεστό λίπος. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρεμμύδι γίνει ημιδιαφανές, για περίπου 7 λεπτά. Ανακατέψτε την ντομάτα μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύουμε έως ότου το υγρό μειωθεί κατά το ήμισυ, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, τα μαύρα φασόλια και την καυτερή σάλτσα ντομάτας με κόκκινο τσίλι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε 1 ώρα.

Βήμα 3

Κόψτε το δροσερό λουκάνικο σε φέτες πάχους 2,5 εκατοστών. Ανακατέψτε το λουκάνικο στη σούπα μαζί με τα ζυμαρικά, το σπανάκι και την αποξηραμένη ρίγανη. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, για 7 έως 10 λεπτά. Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 55 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

382,9 θερμίδες, 18,4 g πρωτεΐνης, 35,6 g υδατάνθρακες, 40,7 mg χοληστερόλης, 1531,2 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για Ιταλική σούπα με τορτελίνια και λουκάνικα