Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό πιάτο θαλασσινών

Ιταλικό πιάτο θαλασσινών

Ιταλικό πιάτο θαλασσινών: Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο θαλασσινών. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι πώς βότανα όπως η ρίγανη, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, τα οποία έχουμε συνδέσει μόνο με το κρέας, χρησιμοποιούνται εξίσου επιτυχημένα με τα θαλασσινά. Ενα πιάτο με άρωμα θάλασσας που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι χυμό αχιβάδας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 φιλέτο γαύρου
2 πρέζες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
350 γραμμάρια ιππόγλωσσα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών
½ κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 πρέζα φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πολτοποιήστε τα ντοματίνια και το χυμό αχιβάδας στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περάστε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το γαύρο και 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα τηγάνι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το σκόρδο και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το χρώμα να γίνει πιο σκούρο, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε την ιππόγλωσσα και τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώστε την φωτιά. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ξεφλουδίζεται εύκολα το ψάρι με ένα πιρούνι, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Ρίξτε τα όλα σε ένα ζεστό μπολ. Περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε από πάνω 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρουμε με ψωμί κρούστας.

Σημειώσεις σεφ:
Οποιοδήποτε είδος ντομάτας ταιριάζει σε αυτή τη συνταγή, αλλά τα ντοματίνια είναι ιδανικά, καθώς παρέχουν μια αρωματική φρεσκάδα που απλά δεν θα έχετε με ένα κουτί ή βάζο. Πρέπει να τα στραγγίσετε μετά την ανάμειξη, αλλά τα λίγα επιπλέον λεπτά εργασίας θα αξίζουν τον κόπο.

Ο χυμός αχιβάδας μπορεί να αντικατασταθεί με ζωμό ψαριού ή ζωμό κότας.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μείγμα λευκών ψαριών και οστρακοειδών που προτιμάτε. Εάν οι γαρίδες σας είναι μικρές, βάλτε τις προς το τέλος, αφού τα μεγαλύτερα κομμάτια θαλασσινών έχουν ήδη αρχίσει να μαγειρεύονται.

Καλή όρεξη!