Κάρι ψαριού Μπενγκάλι: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας, όπου τα καλύτερα μέρη ενός ψαριού φυλάσσονται συχνά ως φιλέτο και σερβίρονται ψητά, ψητά ή μαγειρεμένα. Το λευκό ψάρι δεν είναι είδος ψαριού – σημαίνει γενικά λευκόσαρκο ψάρι με ήπια γεύση και γρήγορο ψήσιμο. Δημοφιλή είδη λευκών ψαριών είναι ο μπακαλιάρος, το λαβράκι, η σφυρίδα, το γατόψαρο και το λυθρίνι, και αυτά είναι εξαιρετικά για τηγάνισμα, σοτάρισμα, χρήση σε σούπες και ψήσιμο. Αυτό το πιάτο συνδυάζει ταυτόχρονα απαλές και έντονες γεύσεις, που θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κιλό παχιά φιλέτα λευκού ψαριού, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
½ κουταλάκι σιναπόσπορο
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρου κύμινου
¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, ελαφρά θρυμματισμένοι
¼ κουταλάκι του γλυκού σπόροι τριγωνέλλας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τις ντομάτες, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα τεσσάρων λίτρων. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το ψάρι στο λαδωμένο τηγάνι μέχρι να ροδίσει, για 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το ψάρι στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τον σιναπόσπορο, τους σπόρους κύμινου, τους σπόρους μαύρου κύμινου, τους σπόρους μάραθου και τους σπόρους τριγωνέλλας μέχρι να μυρίσουν, μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ρίξτε τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις, για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!