Ελληνική Κουζίνα

Κέικ βανίλια με κουβερτούρα

Κέικ βανίλια με κουβερτούρα

Μια γλυκιά ελληνική συνταγή για μικρούς και μεγάλους,το κεικ βανίλια με κουβερτούρα, μπορεί να δώσει γεύση στη διατροφή χωρίς προσθήκη πολλών κορεσμένων λιπαρών, λόγω χρήσης μαργαρίνης αντί για βούτυρο. Για ακόμη πιο χαμηλά λιπαρά προτιμείστε ημιάπαχο γιαούρτι

Υλικα που θα χρειαστειτε:

180 γραμμάρια μαργαρίνη
300 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κοφτά κουταλάκια baking powder
Λίγες σταγόνες βανίλια σε υγρή μορφή
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια μπορεί να δώσει γεύση στη διατροφή χωρίς προσθήκη πολλών κορεσμένων λιπαρών, λόγω χρήσης μαργαρίνης αντί για βούτυρο. Για ακόμη πιο χαμηλά λιπαρά προτιμείστε ημιάπαχο γιαούρτι.

Εκτελεση συνταγης:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και τη χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για αρκετή ώρα. Ρίχνουμε στο μίγμα τις σταγόνες της βανίλιας και στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και τα κομμάτια της κουβερτούρας. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

Πηγή: neadiatrofis.gr