Vegan Κουζίνα, Κινέζικη Κουζίνα

Καυτή και γλυκόξινη κινέζικη μελιτζάνα

Καυτή και γλυκόξινη κινέζικη μελιτζάνα

Καυτή και γλυκόξινη κινέζικη μελιτζάνα: Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πολύ γευστικό ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο. Η μελιτζάνα σοτάρεται και στη συνέχεια περιχύνεται με μια πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα. Είναι απλό και νόστιμο! Ιδανικό και για τους φίλους της vegan διατροφής. Δοκιμάστε το και είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μακριές κινέζικες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού λάδι τσίλι
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τους κύβους μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε τους με αλάτι. Γεμίστε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν και αφήστε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την πιπεριά τσίλι, το κορν φλάουερ και το λάδι τσίλι. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει, για 5 με 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να επικαλυφθεί ομοιόμορφα η μελιτζάνα. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!