Ιταλική Κουζίνα

Λεμονάτο κοτόπουλο Piccata

Λεμονάτο κοτόπουλο Piccata

Αυτό το νόστιμο ιταλικό πιάτο piccata με λεμονάτο κοτόπουλο είναι εκλεκτό και εύκολο στην προετοιμασία. Η ελαφριά και λαχταριστή σάλτσα λεμονιού δίνει πραγματικά καταπληκτική γεύση, χωρίς να είναι πολύ όξινη. Είναι απλώς θεϊκό. Μπορείτε να το σερβίρετε με ψητές πατάτες ή με ρύζι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 1-1,5 εκατοστών
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
½ λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη και ξεπλυμένη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Βάλτε μια πιατέλα σερβιρίσματος στο φούρνο να ζεσταθεί.

Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του φιλέτου κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε. Τινάξτε το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Τηγανίστε σε παρτίδες και μην γεμίζετε το τηγάνι, προσθέτοντας λάδι όσο χρειάζεται. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στην ζεστή πιατέλα στο φούρνο. Όταν τελειώσετε με όλο το κοτόπουλο, στραγγίστε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι, αφήνοντας μια λεπτή στρώση στην επιφάνεια του τηγανιού.

Βήμα 3
Ρίξτε και ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι μέχρι να μυρίσει, περίπου για 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας. Ξύστε και διαλύστε τυχόν καφέ κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Βάλτε τις φέτες λεμονιού και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Τηγανίστε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε περίπου 2/3 φλιτζάνι, για 5 με 8 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το στραγγίζουμε στη σάλτσα γυρνώντας το τηγάνι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί το βούτυρο. Προσθέστε τον μαϊντανό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιάτα σερβιρίσματος και τη σάλτσα του κουταλιού πάνω από κάθε μερίδα για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!