Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα τηγανητά νουντλς

Κινέζικα τηγανητά νουντλς

Αυτή είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη κινέζικη συνταγή για τηγανητά νουντλς που θα απολαύσουν όλοι. Μπορείτε να δοκιμάστε διάφορες εκδοχές και να προσθέσετε μαγειρεμένο, κομμένο σε κύβους χοιρινό ή κοτόπουλο, φύτρα φασολιών, νεροκάστανα, αμύγδαλα κομμένα σε φέτες ή οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 συσκευασίες (100 περίπου γραμμάρια) νουντλς ramen
3 αυγά χτυπημένα
φυτικό λάδι
4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο
½ φλιτζάνι αρακά
¼ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζετε τα νουντλς ramen για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι. Ανακατέψτε τα αυγά σε ένα μπολ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε καυτό λάδι.

Βήμα 3
Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τα πράσινα κρεμμυδάκια σε λάδι για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ξεχωριστό πιάτο και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό λάδι στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε και ανακατέψτε τα καρότα, τον αρακά και τις πιπεριές ξεχωριστά με τον ίδιο τρόπο, αφήνοντας το καθένα στην άκρη όταν είναι έτοιμο.

Βήμα 4
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα ξεχωριστό τηγάνι ή γουόκ. Τηγανίζουμε τα νουντλς σε λάδι για 3 με 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Πασπαλίστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε όση ποσότητα πακέτων καρυκευμάτων ramen προτιμάτε πάνω από τα ζυμαρικά και ρίξτε τα για να επικαλυφθούν. Προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα, γυρίζοντας συχνά, για άλλα 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!