Μια κινέζικη συνταγή για φασολάκια stir-fry. Σε ελεύθερη μετάφραση stir-fry σημαίνει «τηγάνισμα με ανακάτεμα». Ενα εξαιρετικό ασιατικό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα, με καταπληκτική γεύση, ιδανικό και για τους λάτρεις της vegan διατροφής. Σερβίρετε κρύο ή ζεστό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
2 μπουκάλια (250 γραμμάρια) σάλτσα μαύρων φασολιών
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα φασολάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 έως 2 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήστε τα στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 3 έως 4 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα μαύρων φασολιών. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Καλή όρεξη!