Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια: Μια ασιατική λιχουδιά που μας έρχεται από την κινέζικη κουζίνα. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρης των κινέζικων φαγητών, αυτός ο συνδυασμός ψημένου και βραστού χοιρινού με γλυκόξινη γεύση κινέζικου στιλ, θα σας ενθουσιάσει! Είναι πανεύκολα στην προετοιμασία τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 φέτες φρέσκο τζίντζερ
1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
βραστό νερό (όσο χρειασθεί)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάδι, το τζίντζερ και τα χοιρινά παϊδάκια, με αυτή τη σειρά, στο ζεστό τηγάνι. Τηγανίζουμε τα παϊδάκια μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους από όλες τις πλευρές, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε αρκετό βραστό νερό πάνω από τα παϊδάκια, ώστε τα παϊδάκια ίσα-ίσα να καλυφθούν με νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, για 5 με 20 λεπτά ακόμα. Προσέξτε να μην καούν τα πλευρά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, 1 με 2 λεπτά.

Καλή όρεξη!