Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο τόφου mabo

Κινέζικο τόφου mabo

Κινέζικο τόφου mabo: Μια διαχρονική, παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας. Το τόφου είναι προϊόν που δημιουργείται από το γάλα σόγιας. Παρασκευάζεται όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής και σε ανθρώπους που είναι φίλοι της vegan διατροφής. Με αυτή τη συνταγή θα ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο που είναι ταυτόχρονα και πανεύκολο στην προετοιμασία!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
1/4 κιλό χοιρινό κιμά
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1/2 κιλό τόφου, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ζεστή σάλτσα φασολιών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε το κορν φλάουερ και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε τον χοιρινό κιμά σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περίπου για 5 λεπτά. Στραγγίστε το λίπος.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ. Ρίξτε το σκόρδο και τη ρίζα τζίντζερ στο λάδι και τηγανίζετε μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το τόφου και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σόγιας, τη ζεστή σάλτσα φασολιών και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Βήμα 4
Προσθέστε τον μαγειρεμένο χοιρινό κιμά και το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουερ με το νερό. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 2 λεπτά. Ρίξτε το σησαμέλαιο στο παχύρρευστο τόφου mabo.

Καλή όρεξη!