Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο χοιρινό mabo με τόφου

Κινέζικο χοιρινό mabo με τόφου

Κινέζικο χοιρινό mabo με τόφου: Δοκιμάστε αυτή την πολύ ωραία συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα νόστιμο γεύμα. Ενα πιάτο που συνδυάζει υπέροχα τον χοιρινό κιμά, το τόφου, το σάκε και τα μπαχαρικά, ενώ η πικάντικη σάλτσα του το κάνει ακόμη πιο νόστιμο και λαχταριστό. Το σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4 κιλό χοιρινό κιμά
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα φασολιών τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάκε
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα στρειδιών
1 πακέτο (340 γραμμάρια) τόφου, κομμένο σε τετράγωνα 1-1,5 εκατοστού
½ φλιτζάνι νερό
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να μαυρίζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά, σπάζοντας τον καθώς ανακατεύετε, και μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει και να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τη σάλτσα φασολιών τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε και τη σάλτσα στρειδιών, ανακατέψτε να αναμειχθούν τα υλικά μαζί, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα, περίπου για 3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 2
Αραιώστε τη σάλτσα με νερό όσο χρειάζεται (η σάλτσα δεν πρέπει να είναι νερουλή) και προσθέστε απαλά το τόφου. Σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθεί το τόφου και να καλυφθεί με σάλτσα, περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές ακόμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή όρεξη!