Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο chongqing

Κινέζικο κοτόπουλο chongqing

Κινέζικο κοτόπουλο chongqing: Μια παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα πιάτο παρόμοιο με το κοτόπουλο kung pao, ειδικά αν προσθέσετε τα προαιρετικά φιστίκια. Ενα πιάτο πικάντικο, νόστιμο και χορταστικό. Μπορείτε να ελέγξετε την πικάντικη γεύση αυτού του πιάτου από τον αριθμό των πιπεριών τσίλι που προσθέτετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μαρινάδα:
1 κουταλιά της σούπας κρασί σέρι μαγειρικής
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκίτσες
Σάλτσα:
½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
½ φλιτζάνι αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, χωριστά τα λευκά και τα πράσινα μέρη
½ φλιτζάνι ξερά καβουρδισμένα φιστίκια (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρασί σέρι μαγειρέματος, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το πιπέρι για τη μαρινάδα. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν.

Βήμα 2
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, τη πάστα τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσαμικό ξύδι, τη ζάχαρη και το κορν φλαόυερ για τη σάλτσα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά, προσθέτουμε το σουσάμι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο κόκκινο χρώμα, για 1 με 2 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο πιπέρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το αλάτι, τα λευκά μέρη κρεμμυδιού και τα φιστίκια. Τηγανίζουμε επιπλέον 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τα κρατημένα τσίλι και τη σάλτσα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να πήξει, περίπου για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με επιπλέον σουσάμι και τα πράσινα μέρη κρεμμυδιού.

Καλή όρεξη!