Κινεζικές γαρίδες με μέλι και καρύδια: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της κινεζικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα καταπληκτικό κλασικό πιάτο, πολύ συνηθισμένο στα κινεζικά εστιατόρια. Οι γαρίδες συνδυάζονται τέλεια με το μέλι και τα καρύδια και γίνονται γλυκές και τραγανές. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ασπράδι αυγού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
220 γραμμάρια μέτριες γαρίδες άψητες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
¼ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μισά καρύδια
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
½ κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
⅓ φλιτζάνι κορν φλάουερ
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε το ασπράδι αυγού και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τα καρύδια. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το σιρόπι να πήξει και να πάρει ένα σκούρο καραμελένιο χρώμα, για 4 με 7 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε τα καρύδια σε ένα ταψί, χωρίζοντας τα κομμάτια μεταξύ τους. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το μέλι, το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού μαζί σε ένα μικρό μπολ για το ντρέσινγκ.
Βήμα 5
Στραγγίστε το υγρό από τις γαρίδες. Βάλτε το κορν φλάουερ σε μια πλαστική σακούλα και ρίξτε μέσα τις γαρίδες σε παρτίδες.
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε 5- 6 εκατοστά λάδι σε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς. Ρίξτε προσεκτικά τις γαρίδες στο καυτό λάδι σε παρτίδες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά ανά παρτίδα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να διατηρηθούν τραγανές.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις γαρίδες με τα καρύδια και το ντρέσινγκ μελιού.
Καλή όρεξη!