Κινεζική κοτόσουπα με bok choy: Μια αυθεντική σπιτική κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε μια γρήγορη και νόστιμη σούπα σε στυλ ράμεν. Ενα πιάτο που χρειάζεται υλικά που είναι εύκολο να τα βρείτε παντού. Ο ζωμός είναι πλούσιος σε γεύση και αν θέλετε μπορείτε να τον καταψύξετε για μελλοντική χρήση. Απλώς βράστε φρέσκα νουντλς, περιχύστε τα με τον ζωμό κοτόπουλου και απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο μποκ τσόι
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 μικρό καρότο, κομμένο σε κύβους 0,5 εκατοστού
1 μικρό κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους 0,5 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα σριράτσα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) ράμεν νουντλς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το λάχανο μποκ τσόι, τη σάλτσα σόγιας, το καρότο, το σέλινο, το τζίντζερ, το φυστικοβούτυρο, τη καυτερή σάλτσα σριράτσα, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου τα νουντλς να είναι τρυφερά αλλά σφιχτά, για 2 έως 5 λεπτά. Μοιράστε τα νουντλς σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 3
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με το ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο, περίπου για 4 λεπτά. Περιχύνουμε με τη σούπα τα νουντλς.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Το φυστικοβούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με σησαμέλαιο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάθε είδους νουντλς ασιατικού στιλ.
Καλή όρεξη!